Tweeëntwintig jaar lang had de oude witte keuken nooit iets gemankeerd, maar nu ontstonden er gebreken. De rubbers van de koelkast lieten los. En een kookzone deed het niet meer.

"We konden het laten repareren, maar we vonden het wijzer om gewoon een nieuwe keuken te kopen. De kans dat je binnenkort weer met gebreken zou zitten was, gezien de leeftijd van de keuken, aanwezig. Dus besloten we om een nieuwe keuken uit te gaan zoeken", zo vertelt familie Molendijk uit Krabbendijke.

“De plaatsing? Fantastisch! Het werkt en het staat allemaal keurig netjes.”

Ochtendklus
"Wij zijn geen mensen om bij zes winkels naar een keuken te gaan kijken. De bedrijfsleider van Pelma Keukens kennen we van gezicht, want hij woont in hetzelfde dorp. Zo gingen we in mijn vakantie op pad naar Pelma Keukens."

"Om half tien waren we er, direct nadat ze open gingen. We hebben eerst een half uurtje rond gekeken. Mijn vrouw zag eigenlijk direct al een bruine keuken die ze mooi vond. Toen zijn we met de verkoper aan tafel gegaan. En om één uur kwamen we naar buiten, een bruine keuken in hoekopstelling rijker, dat leek ons heel gezellig en sfeervol."
"We zijn heel erg te spreken over het verkoopgesprek, dat ging allemaal zo gemoedelijk. En het advies was fijn, want zelf heb je er niet zo veel verstand van. Bijvoorbeeld toen we uit dertig verschillende handgrepen moesten kiezen. Dat vonden we heel moeilijk. De bedrijfsleider die af en toe ook kwam kijken, hield er een paneeldeur bij en gaf aan wat hij zelf het mooist vond. Dat hebben we gedaan en daar hebben we absoluut geen spijt van."

Passende kleur magnetron "Ook over de apparatuur hebben we goed advies gehad. We wilden per se weer alles van Bosch, want dat vinden we een goed merk. Maar Bosch heeft alleen combi-magnetrons in de kleur grijs. Dat zou niet mooi staan in een bruine keuken, gaf de verkoper toen aan. We konden beter een zwarte combi-magnetron kiezen. Daarom hebben we voor dit apparaat voor Pelgrim gekozen."

"Twee dingen wilden we graag weer hetzelfde als in onze oude keuken. Dat was een kunststof aanrechtblad. Dit was na tweeëntwintig jaar gewoon nog goed. Prijstechnisch gezien is kunststof ook heel aantrekkelijk. Daarom kozen we daar nu weer voor. We hebben een grijsbruine variant dat iets wegheeft van graniet." "Mijn vrouw wilde ook graag op een keramische kookplaat blijven koken. Dat was ze gewend en daar was ze heel tevreden over. Het maakt heel makkelijk schoon en de pannen zijn ervoor geschikt, dus dat wilden we zo houden."

Meer werkruimte "In onze oude keuken zat geen vaatwasser. Nu merken we hoeveel gemak je ervan hebt als je met vijf personen eet. Elke keer afwassen en afdrogen, dat hoeft nu niet meer. En omdat we nu een vaatwasser hebben, zijn we ook afgestapt van een dubbele spoelbak. Dat is ook niet meer nodig. En het levert je weer extra werkruimte op." "En de plaatsing? Fantastisch! Het werkt en het staat allemaal keurig netjes. De monteur at gewoon mee met ons aan tafel. Dat was nog heel gezellig ook."

"We wachten nu nog even op een luifel die boven de spoelbak moet worden bevestigd. Het is de bedoeling dat hier leds in komen die je kunt dimmen. We hebben al led-verlichting in onze keuken, maar het dimmen werkt hier nog niet. Wanneer de luifel wordt bevestigd wordt dit gerepareerd, hebben ze bij Pelma gezegd. Daar vertrouw ik dan ook op."

Zoals zichtbaar op de foto's, is de luifel inmiddels geplaatst. Ook de led-verlichting kan nu naar wens worden gedimd.

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens of andere klantervaringen bekijken.

Bekijk groter
Keuken Krabbendijke