In de componistenbuurt in Axel staat een woning met vaste garage. Toen de oude keuken aan vervanging toe was, vroegen Peter en Marijke Scholter zich af of ze deze nog wel op dezelfde plek wilden. Want ze waren wel toe aan wat meer ruimte inmiddels. Zo vormde zich het idee om in de garage een nieuwe keuken te plaatsen en dit deel bij de woning te betrekken. Inmiddels is er een prachtige keuken van Pelma Keukens geplaatst. De bewoners, Peter en Marijke Scholter, zijn heel blij met hun nieuwe keukenopstelling.

De keuken komt heel mooi tot z’n recht in het vergrote huis. De stijl is prachtig en de afwerking schitterend. “We hebben weer zin om te gaan kokkerellen in deze keuken. Dat misten we echt in onze vorige keuken,” vertellen Peter en Marijke. Nu moet de muur nog worden weggebroken zodat een grote leefruimte ontstaat, evenals een tussenmuur tussen de oude keuken en de woonkamer.

Landelijk moderne keuken

Het leuke aan deze keuken is, dat het een mix van stijlen is. Peter en zijn vrouw houden niet van heel strak en modern, maar al te landelijk is ook niet hun ding. De keuken die er nu staat, is een mooie middenweg. Een strakke afzuigkap, strakke handgrepen, maar landelijke fronten waar het wit vanaf is zodat een warm geheel ontstaat. De tegeltjesrand boven het aanrecht verraadt de persoonlijke voorkeur van de bewoners voor subtiel mozaïek. Het houten aanrechtblad, dat de Scholters direct mooi vonden in de showroom, geeft een zacht, natuurlijk en rustig accent aan deze schitterende keuken. Detail: Het werkblad is exact hetzelfde als de laminaatvloer die de Zeeuwen uit het huis van hun overleden oma hadden overgenomen. Wat het voor hen zo bijzonder maakt, is dat de vloer lang opgeslagen heeft gelegen en nu schitterend blijkt te passen bij het aanrechtblad. Eerlijk gezegd was het een toevalstreffer, daarom is het des te leuker.

“We hebben weer zin om te gaan kokkerellen in deze keuken”

Inductie

De inductiekookplaat is een nieuwe ervaring voor de bewoners. Voorheen kookten ze keramisch, maar als een pan groenten lekker aan het borrelen was, dan borrelde het maar en borrelde het maar, ook al zette je de keramische kookplaat zachter. Keramisch reageert immers niet zo snel op temperatuurwijzigingen als gas en inductie. De nieuwe keuken was gelijk een mooi moment om over te stappen op een inductiekookplaat. Dat werkt veel gemakkelijker.

Eigengebakken cake en appeltaart kwamen ook weer op het menu. Nu, met deze nieuwe oven, is het weer veel aanlokkelijker om lekker te kokkerellen. De moderne oven is op aanraden van de verkoper hoog geplaatst. Zo hoef je niet elke keer door je knieën om een bakplaat in de oven te zetten of het programma in te stellen. Onder de oven is ruimte voor een la, en hiermee is de keuken qua opbergen echt optimaal benut. In deze la liggen de ovenwanten, onderzetters, een platte weegschaal en andere keukenhulpjes die je nodig hebt bij het bakken. Omdat de moderne keuken over een inbouw vaatwasser beschikt, kon worden volstaan met één spoelbak. De ingebouwde vaatwasser werkt snel en handig, zeker als je gewend was om, zoals Peter en Marijke, naar de garage te lopen waar de oude vaatwasser stond.

Bekijk groter
Tijdloze keuken Axel

De keuken is een vooruitgang

Peter en zijn vrouw genieten er echt van om in hun keuken bezig te zijn. Het werkcomfort is optimaal door de twee tegenover elkaar liggende keukenblokken. Ze liggen dicht genoeg bij elkaar om geen hele einden te hoeven lopen, maar ook weer ver genoeg uit elkaar zodat je elkaar kunt passeren en kastdeuren tegenover elkaar kunt openen. De nieuwe keuken is op alle punten een vooruitgang.

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens of andere klantervaringen bekijken.