Opmerkelijk is het, dat zelfs klanten uit België de weg naar Pelma Keukens in Goes weten te vinden. Ook Sonny en Patrick Rys uit Oostende stapten in hun auto en toerden 1,5 uur naar deze Zeeuwse keukenzaak. De diversiteit aan keukenstijlen bij Pelma viel direct in hun smaak, in tegenstelling tot de keukens die Sonny en Patrick in België hadden bekeken. Het vormde een directe aanleiding om een verkoper aan te schieten voor meer informatie. En dat leverde een prachtkeuken op! “Persoonlijk, passend en helemaal naar onze wensen,” vatten Patrick en Sonny samen.

Naast het aanbod fraaie keukens was er nog een reden waarom het Belgische paar zo te spreken is over Pelma. Ze werden eerst rondgeleid door de showroom door een verkoper die alle tijd leek te hebben. De Belgische klanten zochten een specifieke landelijke keuken, en ze werden uitvoerig ingelicht over alle mogelijkheden. “Daarna zijn we aan tafel gaan zitten, en heeft de verkoper een en ander uitgetekend voor ons, afgestemd op wat we in ons hoofd hadden.

Pas toen onze wensen volledig in kaart waren gebracht, presenteerde hij een prijs. Hierdoor hebben we echt het idee dat er naar onze wensen is geluisterd, zonder dat je direct in een bepaalde prijsklasse geduwd wordt. In België gaat dat anders. Eerst vragen ze naar je budget, en pas dan laten ze keukens zien om te kijken of het bij je past,” vertelt Patrick.

“We maken gratis reclame voor ze”

Sonny voelt zich als de spreekwoordelijke vis in het water in haar nieuwe keuken, en dat moet ook wel, als hoofdgebruiker. En wat is er nu mooier, dan dat je een nieuwbouwwoning betrekt, met een keuken die je tot op de centimeter zelf hebt uitgezocht? Tijdens een ontbijtje aan het keukeneiland geniet het paar van de opklimmende dag door het licht dat via het tuinraam hun keuken binnen valt. 

Het kookeiland met een extra brede gaskookplaat met wokbrander bieden comfortabel kookplezier. Met een ‘reistijd’ van een paar seconden is alles in de keuken binnen handbereik. De diepe lades van het keukeneiland herbergen de kookbenodigdheden. De keukendelen tegen de linker- en de rechterwand fungeren als opbergkasten voor nog meer kookgerei. Ook biedt het plaats aan de apparatuur. De keuken heeft een mooi (imitatie-stenen) kunststof aanrechtblad. De paneelfronten, de antieke kraan en de zwart getegelde achterwand zorgen voor een authentieke, landelijke sfeer en de bovenkast met zes kleine ruitjes onthult een schitterend glasservies.

Houten plank op werkblad

De robuuste houten plank die op het werkblad van het keukeneiland ligt, benadrukt nog eens de landelijke sfeer die deze keuken zo eigen is. Het verhoogt een deel van het eiland tot comfortabele zitplek, terwijl tegelijkertijd een eventueel rommelig aanrechtblad vanuit de kamer aan het oog onttrokken wordt. Deze keuken is een lust om in te kokkerellen, maar net zo goed om naar te kijken, zeker ‘s avonds wanneer de glazen kast en het kookeiland sfeervol in een warme gloed worden gezet. Net voldoende om alles goed te verlichten en de warme sfeer die de keuken eigen is, in stand te houden.

Dik voor elkaar

Terugblikkend op het complete proces van aankoop tot aflevering, vinden zowel Sonny als Patrick dat Pelma Keukens een goede job gedaan heeft. “Wij raden hen aan iedereen aan. We maken gratis reclame voor ze, maar dat gunnen we hen ook want het was allemaal dik in orde. De plaatsing hebben we zelf verzorgd, en ook dat verliep probleemloos.

Onze bestelling werd keurig volgens afspraak afgeleverd, in de juiste afmeting, in de juiste kleur. Alleen de houten balk is later vervangen. Deze was geleverd als zou hij tegen de wand geplaatst worden, maar hij moest open zijn. Dit was echter een kleinigheid die binnen een maand na onze melding ook prima in orde is gemaakt.”

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens of andere klantervaringen bekijken.

Bekijk groter
Landelijke keuken Oostende