“Via mijn werk ken ik best wel wat adressen waar je keukens kunt kopen, maar we kozen toch voor Pelma Keukens. De zus van mijn vrouw had hier namelijk ook met groot plezier haar keuken gekocht,” vertelt GertJan over zijn recente aankoop bij Pelma Keukens in Goes.

Ze hadden, zo kon je het wel zeggen, hun droomhuis gevonden waar ze inmiddels samen met veel genoegen wonen. Alleen, de keuken was ‘het’ niet. “Niet onze smaak, en teveel in een hoek gezet. Ik zag dat er meer van de ruimte te maken was,” vertelt GertJan. “De keuken is open en vormt samen met de woonkamer een L-vorm.

Tussen de keuken en het zitgedeelte in was in de oude situatie een ruimte van een paar meter, waar niks mee gedaan werd. Deze loze ruimte leent zich perfect voor een kookeiland. Dus besloten we om een nieuwe keuken aan te schaffen."

“Het advies dat we kregen bij Pelma was prima”

Prima advies

“Het advies dat we kregen bij Pelma was prima. Wat ik heel duidelijk merkte, is dat er oprechte belangstelling is voor je wensen. En daar ben ik heel kritisch op, net zoals op hoe ze omgaan met de vragen die je hebt. We waren nog op een ander adres geweest, maar dat vond ik gevoelsmatig toch minder. Bij Pelma Keukens denken ze heel goed mee over de wensen van de klant en hoe die het beste ingevuld kunnen worden. Ze hebben gedegen kennis van zaken. Ik vond het ontzettend prettig. En een leuke bijkomstigheid was, dat we met onze neus in de boter vielen met een keuken die gunstig geprijsd was. Ik ben er ontzettend tevreden over. Daarom zou ik Pelma Keukens aan iedereen aanraden, ja hoor, absoluut!”

“Ook de plaatsing verliep uitstekend. Voor de koffiemachine moesten de monteurs nog twee keer terugkomen in verband met ontbrekende onderdelen. Maar dan is het zo fijn dat je kunt terugvallen op een bedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft. Pelma heeft het keurig netjes opgelost. Alles werkt nu naar behoren en het niveau van de afwerking is hoog. Ik kan me geen enkel kritiekpunt bedenken over dit bedrijf.”

Keuken toppertje in woning

Het eindresultaat is een keuken in de kleur grey oak met deuren en lades in hoogglans wit, afgewerkt met rvs-plinten en een doordacht lichtplan met elf led-spots die de keuken een prachtig warme en sfeervolle uitstraling geven. De inbouwafzuigkap werd keurig netjes in het plafond weggewerkt, te bedienen via de kookplaat. “De keuken die we nu hebben, is echt een toppertje in onze woning! We zijn er ontzettend blij mee en hij biedt zoveel mogelijkheden, dat ik vast voornemens ben om deze in de toekomst allemaal te gaan benutten. We hebben een inbouw-koffiezetter, een stoomoven en een Quooker. Noviteiten die voor ons ook echt nieuw zijn, maar veel comfort bieden. Een Quooker is niet alleen handig voor een snelle kop thee, maar ook bijvoorbeeld wanneer er een pan aangekoekt is. Je doet er wat kokend water in, je laat het weken en na een tijdje is het schoon,” vertelt GertJan. Zelf is hij een fervent koffieliefhebber, geen dag is compleet zonder koffie. Met de volautomatische koffiemachine kan hij de meest lekkere koffie maken, van cappuccino’s tot latte macchiato’s! Ook de stoomoven is een aanwinst. “Toen we er aardappelen in hadden klaargemaakt, kreeg ik van de tafelgenoten te horen, dat ze ‘echt smaakten als aardappels’! En ze waren sneller klaar.”

Schoonmaakgemak met inductie

Van koken op gas stapten GertJan en Caroline over op koken op inductie. “Puur vanwege het schoonmaakgemak. Het scheelt zo enorm veel. Even een doek erover en het is klaar. Heerlijk is dat. Het was wel wennen, want deze manier van koken is echt anders. Maar nu we het eenmaal gewend zijn, zou ik niet meer anders willen.”

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens of andere klantervaringen bekijken.

Bekijk groter
Moderne keuken Heinkenszand