Onderdeel van DB KEUKENS
Menu

Keukens in alle kleuren, zelfs elke RAL en Sikkenskleur!

Welkom op onze pagina van keuken kleuren! Deze pagina toont u hoe leuk het is om je keuken te kleuren. U zult er vast geweldige inspiratie van krijgen. Wilt u meer zien? Klik dan verder op een van de keuken kleuren hieronder en bewonder de prachtigste keukens in alle kleuren. Wist u trouwens dat het met onze Residentic keukens op maat mogelijk is om uw keuken in elke RAL en Sikkens kleur te spuiten? Zo harmonieert uw keuken naadloos met uw interieur. In welke stijl dan ook!

Uw complete keuken in stijl

Bij keuken kleuren denken we aan kastdeuren, aanrechtbladen, apparatuur, tegels, achterwanden. Bij elk onderdeel van uw keuken maakt u wel een kleur keuze. De hoeveelheid keus die u hebt verschilt per keuken, per apparaat, per merk en per materiaal aanrechtblad. Zo zijn glazen aanrechtbladen in veel bijpassende keukenkleuren te leveren. Kunststof aanrechtbladen zijn er ook in veel keuken kleuren, zoals hout repro’s, steen repro’s, en fantasiedecor’s. Onze collectie keukens biedt voor elke interieurwens genoeg keus.

Bekijk onze keukencollectie
Witte greeploze keuken

Zwarte keukens, chique en gepast

Zoals het met kleding is, is het ook met keukens. Zwart kan, mits goed toegepast, een enorm chique, exclusieve uitstraling hebben. Kiest u voor een zwarte keuken in hoogglans, dan trekt u uw keuken al helemaal de exclusieve hoek in. Het voordeel is, dat u niet per se een superdeluxe keuken hoeft aan te schaffen om iets speciaals neer te zetten. Met een van onze DBselect keukens (die zijn uitgekiend tot op de euro) in het zwart, geeft u uw keukenruimte een rijke invulling. Extra luxe vindt u in onze Excellentic keukens en in onze Residentic keukens op maat.

Lees meer over zwarte keukens
Zwarte parallelle keuken, met composiet blad. Lees meer informatie over zwarte keukens op onze website.

Witte keuken kleuren, veelzijdig en modern

Wit is een trendy kleur, en wordt vaak toegepast als contrastkleur met nieuwe keukentrends. Zo zijn betonnen werkbladen populair, en u raadt het al: meestal wordt deze stugge, grijze steen met fris wit gecombineerd. Die combinatie is om van te watertanden! Diverse witte keuken kleuren maken dit mogelijk. Hagelwit, gebroken wit, crème wit. Wanneer u witte keuken kleuren naast elkaar zet, dan ziet u duidelijk de sfeerverschillen. Helder wit oogt zuiver en modern, gebroken wit is warmer, crème wit lijkt op retro keukens! Witte keukens openen ongekende mogelijkheden. Vaak is het ook het soort front wat u neemt dat stijlbepalend is. Onze medewerkers kunnen u diverse keukenstijlen laten zien met dezelfde witte fronten. Vreemd? Nee, helemaal niet! Leg twee keukenfronten naast elkaar in dezelfde witte keuken kleuren, een gekaderd front en een strak front, en u ziet het direct. Witte landelijke fronten, sierlijsten en een schouw geven een sfeervolle landelijke sfeer aan uw keuken. Witte, strakke fronten met een hoogglans afwerking geven uw keuken een modern aanzien. En wilt u stijlen combineren, dan kan dat ook uitstekend met wit. Duizelt het u van alle mogelijkheden? Onze medewerkers adviseren u graag over alle keuken kleuren.

Lees meer over witte keukens

Grijs, sereen en rustig

Grijze keukens zijn niet meer weg te denken in industriële interieurs. De diverse grijze keuken kleuren combineren mooi met rvs, aluminium en koper. Grijze keukens voegen warmte toe aan deze van nature kille materialen. Hierdoor ontstaan zeldzaam sfeervolle keukens, met de sfeer van handelshuizen, hoge, open plafonds, zichtbaar leidingwerk en gestucte muren. Oude, zwart/wit reclames maken de sfeer compleet. Grijze keukens combineren met hun warme, fluweelzachte karakter ook mooi bij diepe, donkere kleuren zoals zwart, donkerblauw en donkerrood.

Lees meer over grijze keukens

Blauwe keukens

Wanneer je kijkt naar diverse keuken kleuren, dan is het mooie aan blauw dat u er verschillende sferen mee op kunt roepen. Blauw, kobalt blauw, hard blauw, dat is prachtig in hoogglans keukens. Gecombineerd met strakke, zwarte apparaten zoals een oven en een magnetron, vormt deze combinatie van kleuren een keuken met een zakelijke uitstraling, waar u met bijvoorbeeld glazen accessoires een stedelijk accent in aanbrengt. U ziet het misschien al voor u in een loft of een appartement. Echter, in landelijke woonkeukens zoekt u wellicht naar andere sferen. Graag tonen we u onze licht blauwe keukens, met houten fronten, een robuust, authentiek aanrechtblad dat zo kenmerkend is voor de plattelandskeuken. Bekijk de diversiteit in blauwe keuken kleuren en kom eens langs in de showroom.

Lees meer over blauwe keukens
Blauwe keuken

Rood, landelijk of modern?

Wanneer u van uitgesproken kleuren houdt, dan raakt u zeker enthousiast van onze rode keukens. Rode keukens zijn zoals ze zijn: fel, spattend, en heel aanwezig! Bijzonder mooi in hoogglans of matglans uitvoering, zeker in het moderne interieur.
Landelijke keukens zijn er ook in rood. Deze rode keuken kleuren zijn dieper, warmer dan de rode moderne keukens. En toch ook onweerstaanbaar mooi! Wij denken aan combinaties met grijs, met zwart, met natuurlijke materialen, met wit. Of denkt u aan rode keuken kleuren in Mondriaan uitstraling? Dat zal ook zeker een verrassend effect geven aan uw keukeninterieur.

Lees meer over rode keukens
Rode keuken

Keuken kleuren voor kleine keukens

Kleine keukens kunnen een grootse uitstraling hebben, als je de juiste keuken kleuren maar kiest! In kleine keukens geven lichte tinten een extra ruimtelijke uitstraling, en dat kan handig zijn wanneer u een compacte keuken heeft. Combineert u uw keuken kleuren vervolgens met een donkere tegel, dan zorgt het contrast voor een chique effect.

Veel kleuren aanrechtbladen

Keuken kleuren kunt u laten terugkomen in aanrechtbladen, bijvoorbeeld in natuurstenen werkbladen, waar je soms roze schitteringen in ziet, rode tinten, gele accenten, zilveren spikkels. Erg mooi is het om een aanrechtblad te kiezen waarin een door u gekozen keuken kleur terugkomt. Zo voert u de afwerking van uw keuken heel ver door, wat een rijke uitstraling geeft.

Lees meer over aanrechtbladen
Toscaans hardsteen aanrechtblad

Bijpassende achterwanden

Uw keuken kunt u kleur geven met tegels, maar ook met speciale achterwanden. Dan kiest u voor een sfeeraccent met een speciale achterwand. Effen, als houtrepro of steenrepro, ja, zelfs teksten zijn mogelijk. Uw keuken kleuren kunt u aanvullen met designs in textielprint, breiwerken, of foto materialen om een bepaalde sfeer te verlevendigen. Keuken kleuren zoals geel en blauw in combinatie met kiezensteenprints halen de zon, zee, en het zand naar binnen. En keuken kleuren zoals aardetinten, hout in combinatie met een natuurfoto, roepen het echte outdoor gevoel op. Zo versterkt de achterwand uw keuken kleuren.

Landelijke keuken met prachtig afzuigunit

Met apparatuur je keuken kleuren

Wanneer u door de showroom loopt, dan valt het u waarschijnlijk ook wel op dat apparatuur doorgaans zwart, donkerbruin of grijs is. Wat erg leuk is, dat bepaalde merken apparatuur ook in allerlei andere tinten te verkrijgen zijn. Het effect is heel speciaal en ongewoon, want niet iedereen durft zo’n niet-traditionele stap te zetten. Zo zijn er fornuizen die in allerlei vrolijke kleuren te verkrijgen zijn. Afzuigkappen in blauw, rood en geel. Maar ook Amerikaanse koelkasten kun je in diverse kleuren kiezen. Wanneer je echt een statement wilt maken, dan kies je voor felrode apparaten. Deze dramatische, intense kleur moet bij je passen. Maar als u het aandurft, dan hebt u een heel bijzondere keuken!

Keuken kleuren DBselect

DBselect keukens zijn onze keukens die voor extreem lage prijzen worden aangeboden. Deze keukens zijn van uitstekende kwaliteit, het enige is, dat we alle extraatjes eraf hebben gehaald voor mensen met een budget tot aan 5.000 euro. Zeker weten dat u heel mooie keukens vindt in onze DBselect collectie. Kijkt u eens naar alle modellen, en weet dat er veel mogelijk is op het gebied van keuken kleuren! De meeste DBselect keukens zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Kijk dus gerust eens rond op de website. Zit uw kleur er niet tussen? Onze medewerkers adviseren u graag verder over alle keuken kleuren.

Rechte keuken

Tot in de puntjes…

Meestal zijn de binnenkanten van de kasten en lades van onze prachtige keukens wit. Voor bepaalde keukens bieden we de mogelijkheid om ook de binnenzijdes van lades en kasten mee te kleuren. Openstaande kast- en ladedeuren tonen zo een bijzonder fraai interieur van uw keuken, helemaal in stijl met de door u gewenste keuken kleuren aan de buitenzijde. Een mooie voorbeeld hiervan is de Black en White keuken, waarvan de lades en kasten aan de binnenzijde een fraai zwart beeld geven. In deze keuken is de afwerking met keuken kleuren tot op het hoogste niveau doorgevoerd!

Zwarte keukens

Keuken kleuren…elk jaar opnieuw!

Het lastige bij het keuken kleuren kiezen is nog altijd, welke kleur is ‘the best’? Verkeerde kleuren bestaan er gelukkig niet, wel verkeerde combinaties. In onze showroom adviseren we u graag aan de hand van een kleurenwijzer. U kunt natuurlijk ook diverse stalen bewonderen, en vaak helpt het al wanneer u een opstelling in 3D ziet. Keuken kleuren kies je voor een langere tijd. Kun je ook keuken kleuren wisselen, vraagt u zich misschien af? Informeer naar de mogelijkheden van keukenrenovatie. Onze monteurs verzorgen met plezier uw nieuwe keukenfronten, in de door u gewenste kleuren. Zo kunt u toch wisselen, zonder grootscheepse investeringen. Dagelijks kunt u ook met keuken kleuren variëren. Met led-verlichting kunt u uw keuken net zoveel kleur geven als u wenst. Met een warmgele led-stand ziet u uw keuken in morgenlicht kleuren. Met witte led-verlichting haalt u de dag echt binnen, en ’s avonds schakelt u over naar de warmrode avond gloed. De sfeer van een wegtrekkende dag, een keuken in sfeervolle avondtinten waar je nog een laatste glaasje drinkt. Tot de nacht invalt, en het licht ook in uw keuken langzamerhand verduistert.

Old Wood keukens in diverse keuken kleuren

Onze Old Wood keukens zijn onze trots wanneer het gaat om natuurgetrouwe keukens. Deze keukens met hun natuurlijke materialen zijn een persoonlijkheid! Authentiek, doorleefd, sfeervol en robuust, deze keukens hebben karakter. Ze zijn er ook in diverse keuken kleuren. De landelijke, zachtblauwe keuken bijvoorbeeld, met mooie houten besteklades. Het eiland met de open regalen toont bijpassende keukenaccessoires, fris contrasterend met de houten achterwand. Het Toscaans hardsteen aanrechtblad lijkt voor deze keuken kleuren gemaakt te zijn, het zachte grijs vult mooi het poederachtige blauw aan. De houtnerven verraden de ware identiteit van deze schitterende keuken: gemaakt van echt hout kan deze keuken in diverse keuken kleuren geleverd worden.

Old Wood keuken