Hoekkeuken: opbergruimte, flexibiliteit, en unieke voordelen van Pelma

De vele voordelen van de hoekkeuken (of L-keuken) zorgen ervoor dat deze opstelling nog steeds veel gekocht wordt. Dat heeft niet alleen te maken met de sfeer in een L-keuken, die als knus en open wordt ervaren.

De hoekkeuken biedt ook veel praktische mogelijkheden. U hebt bijvoorbeeld veel flexibiliteit bij het ontwerp van de hoekkeuken, zoals waar u alle apparatuur laat inbouwen. Wel is het belangrijk om te letten op ergonomie en de hoeveelheid opbergruimte. 

Onze jarenlange ervaring is handig bij de aanschaf van een mooie keukenopstelling. Onze unieke, transparante werkwijze garandeert u dat u een zorgeloze aanschaf doet. De medewerkers van Pelma Keukens zijn gericht op enthousiaste klanten, en de montage en service organiseren we onder hetzelfde dak zodat we persoonlijk kunnen instaan voor onze beloftes, afspraken en hoogstaande kwaliteitsnormen.

Een keuken kopen bij Pelma Keukens in Goes betekent een keus die u jarenlange tevredenheid zal garanderen. En onze keukenprijzen zijn altijd laag en netto, zodat u niet hoeft af te dingen!

Hoekkeuken
Hoekkeuken
Sobere landelijke hoekkeuken van hout met donker werkblad

Ergonomische hoekkeuken

Wanneer u zich verdiept in een praktische indeling van de hoekkeuken, dan valt het u misschien op dat de zogenaamde werkdriehoek – de optimale afstand tussen kookplaat, spoelbak en koelkast – op z’n retour is. Moderne keukens zijn namelijk veelzijdiger geworden en worden niet meer alleen gebruikt om te koken.

Bovendien maken steeds meer apparaten ons leven gerieflijk, en volstaat de aloude werkdriehoek ook niet meer. Beter is om bij een ergonomische L-keuken te denken in werkzones, waarbij u elementen groepeert die met de uitvoering van een taak te maken hebben. Zoals bijvoorbeeld een kast met koffiebenodigdheden naast de koffiemachine.

Hoe groter uw hoekkeuken is, hoe meer werkzones u hebt. Laat u gewoon deskundig adviseren om tot de beste oplossing te komen.

Landelijke hoekkeuken op maat gemaakt

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,5
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen

Hoekkeuken voor raam

Gezellig, een raam in de keuken! Zo hebt u in elk geval daglicht dat uw keuken binnenstroomt, waardoor uw keuken ruimtelijk en sfeervol oogt.

Denkt u na over een L-keuken voor raam, dan dient u rekening te houden met enkele aspecten. Is het een raam dat geopend kan worden, let u dan op de richting waar dit raam naartoe opent. Het zou jammer zijn als uw prachtige kraan een naar binnen komend raam zou blokkeren. Een spoelbak voor het raam is een gezellige oplossing om naar buiten te kunnen kijken terwijl u bezig bent.

Hinderlijk kunnen waterspetters op het raam zijn, denkt u daarom goed na over de hoogte van de wateruitloop van de kraan. Een hoge kraan veroorzaakt meer gespetter, wat u met een strook tegels eenvoudig kunt oplossen.

Landelijke hoekkeuken

Hoekkeuken, in elke stijl en prijsklasse

Hoe u ook woont, welke woonstijl u hebt of welk budget voor een nieuwe keuken, bij Pelma Keukens in Goes maakt dit niet uit. In onze gemoderniseerde showroom vindt u de mooiste hoekkeukens in alle stijlen en prijsklassen.

Landelijke hoekkeukens, moderne hoekkeukens, design hoekkeukens, tijdloze hoekkeukens en klassieke hoekkeukens, de stijl maakt voor de prijs niet uit. Bezoek onze prachtige showroom om nieuwe wooninspiratie op te snuiven!

Moderne hoekkeuken 1

Hoekkeuken design, van ontwerp tot gespecificeerde offerte

Voor een persoonlijk hoekkeuken ontwerp is het het beste om naar onze showroom te komen. Onze verkopers nemen alle tijd, rust en aandacht om uitvoerig op uw ideeën en wensen in te gaan. Uw eisen vertalen we met behulp van een geavanceerd programma in een 3D-ontwerp.

Het design geeft u al een mooie indruk van uw nieuwe keuken! De offerte die u hierna ontvangt, bevat de kosten van uw nieuwe L-keuken tot in detail. Transparant en gespecificeerd laten we u zien hoe de totaalprijs van uw keuken is opgebouwd. Zo weet u exact met ons waar u aan toe bent, en komt u niet voor verrassingen te staan.

Moderne hoekkeuken in zwart en wit. Met schouw en hoogglans front.

Wat kost een hoekkeuken?

Een veelgestelde vraag is wat de prijs is van een hoekkeuken. Dat hangt af van diverse factoren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een luxe natuurstenen werkblad, of allerlei extra moderne apparatuur zoals een koffiemachine. Uiteraard maakt het verschil of u een kleine L-keuken kiest, of een grote opstelling voor een grote keuken.

Bij Pelma Keukens in Goes vindt u genoeg diversiteit om u ruime keus te kunnen bieden. Onze DBselect hoekkeukens zijn er al vanaf 5000 euro. Voordelig, zeker, maar niet van mindere kwaliteit!

We hebben ze gewoon zo tot op de euro uitgekiend om u het grootst mogelijke voordeel te kunnen bieden. Dus geen extra’s in deze soorten hoekkeukens, maar wel alle praktische voorzieningen om comfortabel en lekker te kunnen koken.

Goedkope modern landelijke hoekkeuken van het merk DBasic

Hoekkeuken zonder bovenkastjes

Bijzonder actueel is de L-keuken zonder bovenkastjes. Steeds vaker worden bovenkastjes weggelaten, om zo de keuken een rustige en strakke aanblik te gunnen. En dit is ook goed mogelijk, met onze handige opbergoplossingen die al uw keukenspullen op een ordelijke en overzichtelijke manier laten verdwijnen zonder dat ze buiten handbereik liggen!

Denkt u bijvoorbeeld aan onze handige carrouselkasten, die een zee aan opbergruimte bieden voor zowel kleine als grote keukenspullen. Vooral zwaardere keukenbenodigdheden zoals pannen en schalen kunt u hier moeiteloos in kwijt. U hoeft slechts aan de kastdeuren te zwaaien om de inhoud rond te draaien en de gewenste schaal eruit te kunnen nemen.

Een hoekkeuken met apothekerskast is een slimme keuken waarin de apothekerskast plaats biedt aan al uw kruiden, kookbenodigdheden, potjes, zakjes, voorraden en dergelijke. Deze hoge kast met lades kan met van alles worden gevuld en kan in zijn geheel naar voren worden getrokken.

Ook lades boven uw hoofd vormen geen probleem, want deze kast is uniek met lades die u ook goed vanaf de zijkant kunt benaderen. Mooi opgelost dus.
Lades met kasthoge fronten bieden u veel opbergplezier, zonder dat u het overzicht kwijt raakt op uw keukenbenodigdheden.

Er zijn dus genoeg alternatieven om het ruimteverlies in de hoekkeuken zonder bovenkastjes te compenseren! En voor alle oplossingen geldt: ze zijn juist nog handiger in het gebruik dan bovenkasten waar u minder zicht hebt op uw keukenvoorraad en minder goed bij uw keukenspullen kunt.

L-keuken met laden

Vroeger was de hoekkeuken met kasten een populaire keuken, maar tegenwoordig wint de hoekkeuken met laden aan terrein. Steeds meer mensen ontdekken de talloze voordelen van opbergen in lades, gezien de ruimte en de gemakkelijke manier van ordenen die zo kenmerkend is voor de hoekkeuken met laden.

Lades zijn er in verschillende uitvoeringen, ook verkrijgbaar als extra breed. Extra brede lades zorgen voor meer opbergruimte, en scheppen visueel ook rust in het aanzicht van uw keuken. Bij Pelma kunt u breed advies ontvangen over welke L-keuken met laden voor u de beste keuze is.

Moderne hoekkeuken met bovenkasten

Hoekkeuken met schiereiland

Hebt u graag een hoekkeuken met kookeiland, maar biedt uw keukenruimte onvoldoende perspectief? Wij bruisen van de ideeën over de hoekkeuken met schiereiland! Het grote voordeel van deze opstelling is dat u een deel van uw keuken vrij de ruimte in laat komen.

Zo geeft u dit keukendeel weer andere mogelijkheden, al is het alleen al omdat je er met elkaar rondom aan kunt werken, zoals ook in de hoekkeuken met eiland. Ook kunt u het schiereiland benutten wanneer u een L-keuken met bar wilt realiseren.

Witte landelijk moderne hoekkeuken met kastenwand

Hoekkeuken met apparatuur

Welke apparatuur kiest u in uw hoekkeuken? In onze ruime hoekkeukens kunt u zeker wel vier tot vijf apparaten kwijt zoals een koelvriescombinatie, een kookplaat, een vaatwasser, een oven en een magnetron.

De grotere L-keuken met apparatuur biedt ruime plaats voor een stoomoven, een fornuis, een koffiemachine en een warmhoudlade. In onze collectie zijn alle A-merken apparatuur vertegenwoordigd zoals ATAG, Neff, Novy, Miele en Pelgrim. Onze verkopers staan u graag terzijde bij de keus uit een van deze merken apparatuur.

Hoekkeuken met hoge kasten

Sfeervol en tijdloos is de hoekkeuken met hoge kasten. Deze hoge kasten worden vaak aan het begin en aan het eind van uw keukenopstelling geplaatst. Dit geeft een mooie, rustige aanblik.

Tegelijkertijd zijn de verschillende hoogtes van uw hoekkeuken een levendig aspect van uw keuken. Anders komt bijvoorbeeld de hoekkeuken met lage kasten over, dit zorgt eerder voor een strakkere aanblik.


De hoekkeuken met hoge kasten in standbouw is modern. Hierbij lijken de bovenkasten en hoge kasten ingebouwd in een groot kader. Dit toont exclusief, en u kunt uw hoekkeuken een speciale touch geven door de ombouw in een ander materiaal of andere kleur te laten uitvoeren. Wat dacht u bijvoorbeeld van de witte hoogglans keuken met standbouw in houtdecor? Verrassend eigentijds, en toch warm!

Moderne hoekkeuken in hoogglans met kastenwand

Hoekkeuken met kastenwand

Een L-keuken met kastenwand is een van de nieuwere manieren om uw keuken aantrekkelijk te presenteren en praktisch in te richten. Zo kan de kastenwand bijvoorbeeld apart worden geplaatst om een muur vanaf de grond tot het plafond mooi op te vullen. Niet zelden wordt de kastenwand benut om alle apparatuur te groeperen.

Wanneer u een eenduidige uitstraling belangrijk vindt en u hebt alle apparatuur in dezelfde look, dan is een verticale opstelling echt prachtig. Ook een horizontale opstelling oogt modern, en zorgt er tegelijkertijd voor dat u alle programma’s op ooghoogte kunt aflezen.

Ook gecombineerde opstellingen ziet u terug in ontwerpen, met bijvoorbeeld een oven en stoomoven naast elkaar. En daaronder een magnetron en koffiemachine.

Landelijke hoekkeuken met ingebouwde kasten / standbouw

Hoekkeukens met fornuis

Menig hart gaat sneller kloppen bij de aanblik van een fornuis … Zoekt u een nieuwe hoekkeuken met fornuis, dan maakt u een keuze voor jaren.

Een fornuis geeft uw hoekkeuken echt een geweldige aanblik en veel nieuwe, praktische mogelijkheden. Onze fornuizen collectie is breed en modern, met verschillende merken en prijsklassen, van Pelgrim tot ATAG of Aga.

Landelijke keuken

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,5
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen
Industriële hoekkeuken met wandrek